WhatsNew2Day
Latest News And Breaking Headlines

Trans man tells author MATT WALSH America is selling ‘most vulnerable kids’ a medical ‘illusion’

Dit is een bewerking van het boek van Matt Walsh, ‘Wat is een vrouw?: de reis van één man om de vraag van een generatie te beantwoorden’ die op 14 juni wordt vrijgegeven door Daily Wire Books

Toen ik tegenover Scott Newgent zat in een prachtige kamer in New York met de warme zon naar binnen, dacht ik dat ze er bijna uitzag als een man van middelbare leeftijd: stoppels op de wangen, dunner wordend haar, een gezette lichaamsvorm.

Ik begon met de basis. ‘Wat heeft geleid tot uw beslissing om over te stappen?’ Ik vroeg.

Ze begon met een zucht. ‘Nou, het is een vraag die ik veel krijg.’

Ze vertelde me dat ze lesbisch is en heel erg verliefd was op een conservatief katholiek meisje.

Het meisje wist dat ze geen lesbienne was en vertelde Newgent dat ze zich als een man in een vrouwenlichaam gedroeg.

‘Dus ik heb er lang over nagedacht,’ zei Newgent. ‘En ik bedacht dat als ik mijn leven had vervangen, als ik mijn chromosomen van vrouw naar man had vervangen, mijn leven er heel anders uit zou hebben gezien. Ik zou de ultieme man zijn geweest.’

Haar psycholoog en mensen om haar heen bleven het idee zaaien dat ze echt in het verkeerde lichaam was geboren.

Plots begonnen haar ervaringen als lesbienne en ongemakkelijk zijn bij elkaar te passen.

Op haar tweeënveertigste waagde ze de sprong. Ze besloot medisch over te stappen.

Toen ik tegenover Scott Newgent (links) zat in een prachtige kamer in New York met de warme zon naar binnen, dacht ik dat ze er bijna uitzag als een man van middelbare leeftijd: stoppels op de wangen, dunner wordend haar, een gezette lichaamsvorm.

Toen ik tegenover Scott Newgent (links) zat in een prachtige kamer in New York met de warme zon naar binnen, dacht ik dat ze er bijna uitzag als een man van middelbare leeftijd: stoppels op de wangen, dunner wordend haar, een gezette lichaamsvorm.

Op tweeënveertigjarige leeftijd waagde Newgent (hierboven) de sprong.  Ze besloot medisch over te stappen.

Ik vroeg Newgent wat die verandering voor haar betekende.  De pijn stroomde eruit.  (Boven) Auteur, Matt Walsh

Op tweeënveertigjarige leeftijd waagde Newgent (links) de sprong. Ze besloot medisch over te stappen. Ik vroeg Newgent wat die verandering voor haar betekende. De pijn stroomde eruit. (Rechts) Auteur, Matt Walsh

Ik nam aan dat ze zichzelf nu als een man beschouwde. Ik wilde haar vragen naar die ervaring. Maar toen zei ze iets dat me verbaasde.

‘Ik ben een biologische vrouw die medisch is overgegaan om eruit te zien als een man door synthetische hormonen en operaties’, verklaarde ze.

‘Ik zal nooit een man zijn, nooit… Medische transitie is een illusie; je creëert een illusie van het andere geslacht – er bestaat niet zoiets als het veranderen van geslacht. Dat kan niet,’ vervolgde Newgent.

Ik werd een beetje nerveus.

Als ik zoiets tegen de pro-trans-menigte had gezegd, zouden ze zich in een oogwenk tegen me keren.

‘Is deze transfobie nu misschien niet tegen jezelf?’ vroeg ik aarzelend.

‘Nee, het is de realiteit. Het is de realiteit’, zei ze. ‘De realiteit is dat als je medisch overgaat, je een illusie van het andere geslacht creëert voor comfort. Waarom is dat transfoob?’

Newgent beschreef me hoe het hele proces van medische transitie mensen in een lange neerwaartse spiraal zuigt, op zoek naar het geluk dat hen is beloofd en hoe dit ook onze kinderen heeft geraakt.

‘We nemen onze meest kwetsbare kinderen van de hele wereld mee, en we vertellen ze dat er een oplossing voor is… Want dit is wat er gebeurt met medische transitie’, vertelde ze me, gebruikmakend van haar ervaring.

‘Je begint met het idee: ‘Ik ben in het verkeerde lichaam geboren. Godzijdank wordt het leven nu beter. Nietwaar?’ Dus we beginnen met hormonen, en zes maanden later, na hormonen, zeggen we: “Nou, dat heeft niets geholpen.”‘

Maar deze mensen zijn al zo ver gegaan. Ze kunnen nu niet meer terug. De enige optie die ze denken te hebben, is doorgaan.

Iedereen met autoriteit vertelt hen dat als ze nog niet gelukkig zijn, dat komt omdat ze niet genoeg bevestigd zijn.

Newgent vervolgde: ‘Maar ik heb nog steeds een topoperatie nodig.’ Dus je krijgt een topoperatie en dan ga je, “Ok, nou, ik heb nog steeds dat innerlijke ding, weet je.”‘

‘Ik heb nog steeds een bodemoperatie nodig en ik moet mijn voornaamwoorden veranderen en ik moet dit doen, en de samenleving is transfobisch omdat ze me verkeerd interpreteren, en er is altijd een soort verband, toch? Nou, op een gegeven moment moet je een beetje naar links en rechts kijken en zeggen: “Nou, dat loste niets op!'”

Ik werd een beetje nerveus.  Als ik zoiets tegen de pro-trans-menigte had gezegd, zouden ze zich in een oogwenk tegen me keren.

Het boek van Matt Walsh, 'What Is a Woman?: One Man's Journey to Answer the Question of a Generation', dat op 14 juni wordt uitgebracht door Daily Wire Books

Ik werd een beetje nerveus. Als ik zoiets tegen de pro-trans-menigte had gezegd, zouden ze zich in een oogwenk tegen me keren. (Rechts) ‘Wat is een vrouw?: de reis van één man om de vraag van een generatie te beantwoorden’ uit Daily Wire Books

De verhaallijn van Newgent wordt geëvenaard door de gegevensaangezien bijna 100 procent van de kinderen die met puberteitblokkers beginnen, overgaat tot geslachtshormonen en operaties.

Ik vroeg Newgent wat die verandering voor haar betekende.

De pijn stroomde eruit.

‘Ik heb zeven operaties gehad. Ik heb één hartaanval gehad door stress. Ik heb een helikoptervlucht gehad met een longembolie. Ik heb zeventien antibioticakuren gehad. Ik heb een maand IV antibiotica gehad.’

‘Ik had een chirurg die geen operatie mocht uitvoeren in San Francisco, die naar Texas verhuisde, waar ze een wet op de hervorming van onrechtmatige daad hebben waar het in feite weinig zin heeft om iemand aan te klagen met een experimentele procedure, die de verkeerde huid gebruikte om mijn urinebuis.’

‘Ik had zeventien maanden lang zes centimeter haar aan de binnenkant van mijn urinebuis. Ik heb zeventien maanden niet geslapen. Ik verloor mijn baan, mijn huis, mijn auto, mijn vrouw, alles waar ik ooit voor gewerkt heb. En niemand wist wat er met me aan de hand was.’

Ik wist niet waar ik moest beginnen. Ze liet haar lichaam door een hel gaan.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

‘Medische transitie is experimenteel’, vertelde ze me.

Het is niet gereguleerd. Het is verfijnd. Maar toch kan er veel mis gaan. Ze probeerde me te helpen de diepte van haar pijnlijke, fysieke pijn te begrijpen.

‘[The doctor] gebruikte de verkeerde kant van de huid om mijn urethra te maken’, de buis die urine van de blaas uit de penis bij een man voert.

‘Denk aan een ingegroeide haar op je gezicht. Denk daar eens aan als de urine langs de binnenkant van je lichaam komt – bewegen en veranderen met pus, geïnfecteerd raken.’

Elke beweging, elke spiertrekking, elke keer dat ze naar het toilet moest, was doordrenkt van pijn.

‘Ik was zo ziek. Ik ben nog steeds ziek,’ voegde ze eraan toe.

Maar de fysieke pijn was slechts een deel van de vergelijking. Ze had in de eerste plaats zoveel van haar geld uitgegeven om de operatie te krijgen dat ze hulp nodig had om te herstellen wat de operatie had gedaan.

‘Ik kreeg een baan voor drie maanden – ik weet niet hoe – omdat ik een verzekering moest krijgen, omdat mijn geest niet zou nadenken. Een sepsis-infectie krijgen en [imagine] hoe je zou kunnen denken. Ik ben het hele land doorgereisd om erachter te komen hoe ik iemand kan krijgen om me te helpen.’

Ik vroeg me af waarom de dokter die het probleem veroorzaakte het probleem niet kon oplossen.

Toen zei ze tegen me: ‘Niemand zou me helpen, ook niet de dokter die me dit aandeed, omdat ik mijn verzekering kwijt was. Ik heb drie maanden gewerkt om een ​​verzekering te krijgen tot die verzekering inging.’

Alles bij elkaar overtroffen haar medische kosten voor zowel haar als haar verzekering $ 900.000.

Dat was niet het enige probleem. Omdat haar problemen zo bijzonder waren, kon ze niet naar een oude dokter gaan.

Weinigen zijn bekend met de fijne kneepjes van geslachtsveranderingschirurgie.

‘Ik moest de staat waarin ik woonde verlaten omdat niemand in de staat wist wat ze deden’, vertelde ze me. ‘Ik had, heb en zal altijd een terugkerende infectie hebben voor de rest van mijn leven. Op een gegeven moment gaan antibiotica niet meer werken.’

Ik keek Newgent diep aan en realiseerde me dat ik aan het praten was met een vrouw die leefde met een doodvonnis.

‘Ik krijg elke drie tot vier maanden een infectie’, vervolgde ze. ‘Ik zal waarschijnlijk niet lang meer leven.’

Wetende wat we nu weten, vroeg ik Newgent waarom ze geen rechtszaak kon aanspannen tegen de dokter die niet alleen haar operatie volledig verknalde, maar ook handelde tegen zo’n overwicht aan bewijs in de wetenschappelijke literatuur.

‘Elke [attorney] heeft me afgewezen,’ vertelde ze me.

‘Weet u waarom? Nou ja, ongeveer de achtste. Ik had een absolute inzinking aan de telefoon met een advocaat. Ik bedoel, ik werd gek; iemand had waarschijnlijk het psychiatrisch ziekenhuis moeten bellen. Ik was aan het gooien – ik brak een tv – ik gooide stront door mijn hele appartement en ik begon te brullen.’

Ze was al zo vaak afgewezen en ze wilde gewoon weten waarom. De zaak leek een schot in de roos.

‘Wil je me alsjeblieft vertellen waarom je mijn zaak niet aanneemt?’ vroeg Newgent aan de advocaat.

‘En ze vertelde me dat, “Nou, we hebben gekeken naar WPATH [World Professional Association for Transgender Health] en er is geen basislijn om te geven. Dus om uw zaak te behandelen, moeten we een basis voor zorg creëren. Dat zijn miljoenen dollars. Dat papiertje dat je ondertekende, je zei dat het experimenteel is.’

In de geneeskunde stelt een basislijn van zorg algemene, minimale praktijken en gedrag vast die verzekeren dat patiënten goed worden verzorgd en niet worden geschaad door nalatigheid of misbruik.

Wanneer artsen die basislijn van zorg niet volgen, stellen ze zich bloot aan aansprakelijkheid.

Omdat operaties voor geslachtsverandering echter als experimenteel worden beschouwd, zijn er nooit basislijnen voor zorg vastgesteld – en chirurgen worden zelden verantwoordelijk gehouden.

‘Wat komt er kijken bij het creëren van een baseline van zorg?’ Ik vroeg Newgent.

‘Er zouden veel casestudies nodig zijn,’ vertelde ze me – het soort casestudies dat niet bestaat voor het overschakelen van therapieën en operaties. ‘Bedrijven als Lupron zouden eigenlijk studies naar hormoonblokkers moeten doen om het door de FDA te laten goedkeuren.’

Maar als ze medicijnen zoals Lupron ter goedkeuring zouden indienen, zou de hele wereld de waarheid leren, niet alleen over de vreselijke bijwerkingen van Lupron, zoals het momenteel off-label wordt gebruikt voor genderbevestigende therapie, maar ook over transgenders die hormoontherapie krijgen en die medische overgang zijn niet echt gelukkiger dan degenen die dat niet doen.

Lupron bestaat al tientallen jaren, net als operaties voor geslachtsverandering en hormoontherapie en transgenderisme.

De FDA heeft geen medicijnen zoals Lupron goedgekeurd voor geslachtsverandering, en artsen hebben geen basislijnen vastgesteld voor de zorg voor operaties voor geslachtsverandering, niet omdat we niet genoeg tijd hebben gehad, maar omdat er geen wil was.

‘Lupron weigert studies te doen,’ vertelde Newgent me, ‘omdat wanneer ze studies doen, er geen dokter ter wereld is die zich inschrijft en zegt: “Ja, dat ga ik tekenen, ja.”‘

In de woorden van Newgent: ‘We nemen kinderen op met zelfmoordgedachten die al zelfmoord willen plegen. We vertellen ze dat er iets mis met ze is. We zetten ze in een experimentele procedure… En we gaan ze vertellen dat het goed komt.’

‘Nee! Ze noemen mij. Daarom slaap ik ‘s nachts niet. Daarom ben ik constant aan de telefoon om therapeuten voor deze mensen te vinden. Daarom kijk ik naar mediamensen en zeg ik: ‘Schaam je.’ Dat is de waarheid.’

Scott Newgent keurde het gebruik van voornaamwoorden in dit artikel goed

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More