Pictured: the incredible infinity loop tower in China

0

Renderings have been released of a new tower in China that is undoubtedly one of the most stunning designs in the world.

Hangzhou’s signature O-Tower – compared by the designers to an infinite loop, Bjarke Ingels Group (Big) – will be the R&D headquarters of Oppo, China’s largest smartphone company.

While the top floors of the building are exclusively taken over by Oppo, the bottom three floors are open to the public. The highlight of this space will be a green inner garden described by the architects as ‘an urban living room for the city’.

The historic O-Tower in Hangzhou - compared to an infinite loop by the designers, Bjarke Ingels Group (Big) - will be the R&D headquarters of Oppo, China's largest smartphone company.

The historic O-Tower in Hangzhou – compared to an infinite loop by the designers, Bjarke Ingels Group (Big) – will be the R&D headquarters of Oppo, China’s largest smartphone company.

The O-Tower is destined to become 'the most iconic monument in Yuhang, Hangzhou', according to the designers

The O-Tower is destined to become ‘the most iconic monument in Yuhang, Hangzhou’, according to the designers

While the top floors of the building are exclusively taken over by Oppo, the bottom three floors are also open to the public

While the top floors of the building are exclusively taken over by Oppo, the bottom three floors are also open to the public

This image represents the image that employees and members of the public will get into the building when standing in the courtyard and looking up

This image represents the image that employees and members of the public will get into the building when standing in the courtyard and looking up

The publicly accessible areas of the building will also include exhibition space, a canteen and workshop areas.

In terms of location, the tower will be located between a natural lake, a 10,000-square-meter (108,000-square-foot) park, and an urban area of ​​the Yuhang district of Hangzhou city.

The tower’s architects say it was designed with more than just iconic looks in mind. They explain that the building will be ‘ecologically, economically and socially sustainable’ and a ‘responsible citizen’.

In terms of location, the tower sits between a natural lake, a 10,000-square-meter park, and an urban area of ​​the Yuhang district of Hangzhou city.

In terms of location, the tower sits between a natural lake, a 10,000-square-meter park, and an urban area of ​​the Yuhang district of Hangzhou city.

The tower is said to be designed to reduce the extent to which the sun heats the building by 52 percent.  This, they say, will reduce the amount of artificial cooling required - decreasing its environmental impact

The tower is said to be designed to reduce the extent to which the sun heats the building by 52 percent. This, they say, will reduce the amount of artificial cooling required – decreasing its environmental impact

Bjarke Ingels Group (Big) explains that the building will be 'ecologically, economically and socially sustainable' and a 'responsible citizen'

Bjarke Ingels Group (Big) explains that the building will be ‘ecologically, economically and socially sustainable’ and a ‘responsible citizen’

Bjarke Ingels Group says the construction of the O-Tower will make Hangzhou city `` one of the most important research and development centers for Oppo in China. ''

Bjarke Ingels Group says the construction of the O-Tower will make Hangzhou city “ one of the most important research and development centers for Oppo in China. ”

And the architects have put employee well-being at the top of their design considerations.

To encourage social engagement, a series of enclosed terrace-like areas will circle the top floors of the building, under the sloping O of the roof. These terraces have seating areas where employees can socialize and look out over the lake and park views.

The tower’s designers say they have further considered workers’ well-being by designing the windows and corners of walls and other structures to reduce glare from the sun.

To encourage social engagement, a series of enclosed terrace-like areas will circle the top floors of the building, under the sloping O of the roof.  On these terraces there will be benches where employees can socialize and look out over the view of the lake and the park

To encourage social engagement, a series of enclosed terrace-like areas will circle the top floors of the building, under the sloping O of the roof. On these terraces there will be benches where employees can socialize and look out over the view of the lake and the park

The tower's designers say they took the well-being of workers into account by designing the windows and corners of walls and other structures to reduce the sun's glare

The tower’s designers say they took the well-being of workers into account by designing the windows and corners of walls and other structures to reduce the sun’s glare

Pictured is a proposed entrance to the O Tower, with a square in front of it.  The bottom three floors of the building will be opened to the public

Pictured is a proposed entrance to the O Tower, with a square in front of it. The bottom three floors of the building will be opened to the public

This image shows the entrance to the building as approached from the park.  Exhibition areas, a canteen and workshops will be built near this entrance

This image shows the entrance to the building as approached from the park. Exhibition areas, a canteen and workshops will be built near this entrance

Depicted is the courtyard that will form the heart of the tower.  It will be opened to the public and provided with a lot of greenery.  It has been described as 'an urban living room for the city'

Depicted is the courtyard that will form the heart of the tower. It will be opened to the public and provided with a lot of greenery. It has been described as ‘an urban living room for the city’

In terms of the environment, meanwhile, the tower is said to be designed to reduce the extent to which the sun heats the building by 52 percent – this, they say, will reduce the amount of artificial cooling required, thus reducing eco-efficiency. decreases. -consequence.

Hangzhou is a popular holiday destination in China, thanks to the lake and the surrounding hills. However, Bjarke Ingels Group says the O-Tower’s construction will also make the city “ one of the most important research and development centers for Oppo in China. ”

They continue: ‘The iconic expression of the monumental O-Tower, designed by Big, is perfectly complemented and enhanced by Yuhang’s beautiful and pleasing natural water body and swamp landscape.

“Looking ahead to the future, we believe that through our partnership, Oppo’s Global Mobile Terminal R&D headquarters will not only be a perfect representation of Oppo’s brand identity and culture, but also become the most iconic landmark in Yuhang, Hangzhou.”

.