Advertisements
An old brick warehouse from the 1900s that was once an art gallery has been transformed into a four-bedroom house complete with a laboratory and a garage for collectors

A private swimming pool in the courtyard, a modern living space and four bedrooms: an industrial brick warehouse from the early 1900s hides a spectacular family home

  • Ian Moore Architects in Sydney was asked to transform an old art gallery warehouse into a house and a laboratory
  • The owners did not want to lose the industrial flair and asked not to use wood, marble or black finish
  • Instead, there are many white beams that hold the two-storey house together with a large garage
  • It is filled with light during the day due to the range of windows and doors used in the reconstruction
Advertisements

Advertisement

An old brick warehouse from the 1900s that was once an art gallery has been transformed into a house with four bedrooms, complete with a beautiful swimming pool and a collective garage.

Although you wouldn't know it from the outside, this project in Sydney, completed by Ian Moore Architects, is the dream of an entertainer from the inside.

Guests are treated to a beautiful indoor swimming pool, a modern and spacious seating area and a fully operational & # 39; lab & # 39; located in the lower half of the house as a workspace for the owners of scientists.

Advertisements

An old brick warehouse from the 1900s that was once an art gallery has been transformed into a four-bedroom house complete with a laboratory and a garage for collectors

An old brick warehouse from the 1900s that was once an art gallery has been transformed into a four-bedroom house complete with a laboratory and a garage for collectors

This end product, positioned in the heart of Redfern and surrounded by other residential blocks, attaches great importance to bringing light into the space while preserving the heritage.

& # 39; There was a strong emphasis on maintaining an industrial feel during the conversion & # 39 ;, Ian Moore said The seas.

& # 39; The owners asked that no wood, marble or black finish was used in the new interior. & # 39;

Although you would not know from the outside - what looks like an industrial building - this project in Sydney, completed by Ian Moore Architects, is an entertainer's dream

Although you would not know from the outside - what looks like an industrial building - this project in Sydney, completed by Ian Moore Architects, is an entertainer's dream

Although you would not know from the outside – what looks like an industrial building – this project in Sydney, completed by Ian Moore Architects, is an entertainer's dream

Small red faucets bring a burst of color in the bathroom
Advertisements

Small red faucets bring a burst of color in the bathroom

The shower faucets look a lot like flowers

The shower faucets look a lot like flowers

& # 39; There was a strong emphasis on maintaining an industrial feel during the conversion & # 39 ;, Ian Moore said to De Zeen (the bathroom with complex pipes becomes a shower)

The house itself is split into two levels with the upper part accommodating the living areas, including a master bedroom and the ground floor with the garage, the laboratory (photo) and associated areas such as a kitchen and a dining area

The house itself is split into two levels with the upper part accommodating the living areas, including a master bedroom and the ground floor with the garage, the laboratory (photo) and associated areas such as a kitchen and a dining area

The house itself is split into two levels with the upper part accommodating the living areas, including a master bedroom and the ground floor with the garage, the laboratory (photo) and associated areas such as a kitchen and a dining area

Advertisements

So instead, they painted the large wooden rafters that were already there, a shade of white and left exposed, instead, color in the furniture.

The house itself is split into two levels with the upper part housing the living areas, including a large bedroom and the ground floor with the garage, laboratory and associated areas such as a kitchen and a dining area.

Part of the roof has been removed to create an outdoor terrace that extends into a living space on the second floor.

Despite the seriousness of the interior spaces, there is a natural tranquility of the landscape which makes it feel like a holiday home

Despite the seriousness of the interior spaces, there is a natural tranquility of the landscape which makes it feel like a holiday home

Despite the seriousness of the interior spaces, there is a natural tranquility of the landscape which makes it feel like a holiday home

You can swim in the pool in the courtyard (photo), relax in the comfortable seating area or view the fully operational laboratory located in the lower half of the house
Advertisements

You can swim in the pool in the courtyard (photo), relax in the comfortable seating area or view the fully operational laboratory located in the lower half of the house

You can swim in the pool in the courtyard (photo), relax in the comfortable seating area or view the fully operational laboratory located in the lower half of the house

The laboratory was a necessary addition to the house to help with research into horse genetics – part of the owner's work – and their classic cars are kept as a hobby in the extensive garage.

Despite the seriousness of the interior spaces, there is a natural tranquility of the landscape which makes it feel like a holiday home.

Although there are very few animals living in the wild in the surrounding habitat, potted trees help to bring life and greenery into the space, making the family want to cherish both indoor and outdoor areas.

Advertisements

. (TagsToTranslate) Dailymail (t) femail