Heir to the Lush cosmetics fortune applies to turn his ‘secret’ garden into eco-friendly plot

Weelderige tycoon Simon Constantine heeft een aanvraag ingediend om de ‘geheime tuin’ die hij in zijn historische huis ontdekte, om te vormen tot een milieuvriendelijke en educatieve toeristische bestemming.

De zeepbaas heeft plannen ingediend bij de Dorset Council om Carey House in de buurt van Wareham te gebruiken als een hub om les te geven over biodiversiteit en duurzame tuinbouw.

Plannen omvatten ook een nieuwe houtopslag, een composteerbaar toilet en laten zien dat hij verfrissingen en planten hoopt te geselen.

Het komt een jaar nadat de zakenman, wiens ouders de cosmeticagigant hebben opgericht, een ‘geheime tuin’ achter een gesloten hek ontdekte terwijl hij met zijn kinderen het terrein van het landhuis Dorset verkent.

Het overwoekerde paradijs was meer dan 40 jaar onaangeroerd gebleven – net als de geheime tuin in het verhaal van Frances Hodgson Burnett.

Het perceel van 3,5 hectare voorzag het landgoed en de lokale gemeenschap oorspronkelijk van vers fruit, bloemen en groenten toen het 140 jaar geleden voor het eerst werd aangelegd. Men denkt dat het in de jaren zeventig voor het laatst werd gebruikt en onderhouden, en in de daaropvolgende vijf decennia een uitgestrekte wildernis van lang gras en braamstruiken werd met de bakstenen muren bedekt met klimop.

Simon Constantine was stomverbaasd toen hij en zijn kinderen het terrein van Carey House in de buurt van Wareham, Dorset gingen verkennen en de ‘verloren’ ommuurde tuin achter een hek met een hangslot vonden

Hij heeft een aanvraag ingediend om een ​​eco-onderwijzende toeristische en educatieve bestemming te bouwen – hij onthult het nieuwe gebruik van de geheime tuin die hij vorig jaar ontdekte

Planningsdocumenten tonen zijn idee voor de stalverhoging – hij heeft zijn aanvraag ingediend bij de Dorset Council

Details voor een tuinhuisje – potloodtekeningen onthullen ideeën voor de architectuur op het terrein van Carey House

Er zijn ook plannen voor een composteerbaar toilet – het zal rolstoeltoegankelijk zijn en de buitenkant zal van warmtebehandeld grenen zijn

De lay-out van de site laat zien waar het composteerbare toilet zal zijn in relatie tot de bestaande muurtuin en toegang tot de geheime tuin

Ondanks de ecologische doelstellingen van het nieuwe project is het niet waarschijnlijk dat het een beschermde of prioritaire instandhoudingssoort aantast

Alle belangrijke habitats, andere kenmerken van de biodiversiteit of kenmerken die van belang zijn voor geologisch behoud, worden evenmin aangetast

De ontwikkeling wordt omschreven als: ‘Oprichting van een houtopslagschuur in ommuurde tuin, gebruik van bestaande schuur voor educatieve doeleinden in verband met biodiversiteit en duurzame tuinbouw, plaatsing van composteerbaar toilet, gebruik van bestaand gebouw voor versnaperingen en plantenverkoop’

Toen ze de tuin opruimden, vonden ze verlaten bijgebouwen en lege bierflesjes uit de jaren zeventig en Constantine zei dat hij van plan was om het opnieuw te planten met behulp van drone-foto’s.

Maar nu heeft de zoetgeurende zakenman de nieuwe bestemming van zijn herontdekte paradijs onthuld.

De ontwikkeling wordt omschreven als: ‘Oprichting van een houtopslagschuur in ommuurde tuin, gebruik van bestaande schuur voor educatieve doeleinden in verband met biodiversiteit en duurzame tuinbouw, plaatsing van een composteerbaar toilet, gebruik van bestaand gebouw voor versnaperingen en plantenverkoop.’

Een ander planningsdocument legt uit: ‘De voorstellen zullen helpen de tuin in zijn oorspronkelijke en beoogde gebruik te behouden en te beschermen na jaren van verval die zijn beëindigd met de aanleg van de Carey’s Secret Garden.

Afbeelding van een verfrissingsgebied – hij is van plan om zowel verfrissingen als planten te geselen. Het perceel voorzag het landgoed en de lokale gemeenschap oorspronkelijk van vers fruit, bloemen en groenten toen het 140 jaar geleden voor het eerst werd aangelegd

Related Post

Op de foto is de bestaande schuur te zien. Het monumentale gebouw behoudt zijn 19 parkeerplaatsen en voegt nog eens vijf fietsplekken toe

‘De voorstellen zullen resulteren in een bescheiden toevoeging aan de tuin met de nieuwe tuinschuur en het composttoilet, terwijl de herbestemming van de twee kleine ‘bothies’ in de muur bijdraagt ​​aan de duurzame werking van de tuin.

‘Het hergebruik van de bestaande schuur voor educatieve doeleinden draagt ​​bij aan de duurzame werking van de tuin.’

Het monumentale pand behoudt zijn 19 parkeerplaatsen en voegt nog eens vijf fietsplekken toe.

De buitenmuren van de opslagschuur, die 30 vierkante meter groot zal zijn, zullen een horizontale houten bekleding zijn die past bij de bestaande muren.

Simon Constantine en zijn kinderen gingen het terrein van Carey House in de buurt van Wareham verkennen en vonden de ‘verloren’ ommuurde tuin

Simon Constantine was stomverbaasd toen hij en zijn kinderen het terrein van Carey House in de buurt van Wareham gingen verkennen en de ‘verloren’ ommuurde tuin achter een hek met een hangslot vonden

De Carey Secret Garden voor zijn transformatie van een vergeten stuk land in een prachtige toeristische attractie

Hoofdtuinman Paul Scriven afgebeeld met zijn hond Finn in een ommuurde tuin van 3,5 hectare in Wareham, Dorset

Tuinman Daniel Smith in de kruidentuin in Wareham, Dorset, gevonden door de eigenaren van Carey House

Hoofdtuinman Paul Scriven in de rozentuin in Wareham, Dorset, gevonden door de eigenaren van Carey House

Het perceel van 3,5 hectare is 140 jaar geleden gebouwd en zou op een bepaald moment zowel het landgoed als de bredere gemeenschap hebben voorzien van vers fruit, groenten en snijbloemen

Een luchtfoto van tuinman Daniel Smith in de kruidentuin in de Carey Secret Garden in Wareham, Dorset

Maar ondanks de ecologische doelstellingen van het nieuwe project is het niet waarschijnlijk dat het een beschermde of prioritaire instandhoudingssoort, belangrijke habitats, andere biodiversiteitskenmerken of kenmerken die van belang zijn voor geologisch behoud, zal aantasten.

Het composteerbare toilet zal rolstoeltoegankelijk zijn en de buitenkant zal van warmtebehandeld grenenhout zijn.

De site heeft twee fulltime medewerkers, twee fulltime stagiaires en een parttime projectmanager in dienst.

Het is momenteel open voor vooraf afgesproken bezoeken door lokale groepen, liefdadigheidsinstellingen en natuurbeschermingsorganisaties.

Dagelijkse bezoekersaantallen zijn beperkt tot 50 en het is af en toe open op een zondag.

Cursussen van maximaal 14 worden ook aangeboden met de nadruk op het verbinden van mensen met de natuur en het bevorderen van zorg voor het milieu.

Lush is in 1995 opgericht door Simons vader Mark en zijn moeder Mo, samen met anderen. Het heeft nu meer dan 950 winkels wereldwijd.

Jacky

Recent Posts

Chris Dawson sentencing LIVE updates: Lynette Dawson’s ex-husband set to be jailed over murder

Lynette's brother Greg Simms stared at Dawson when his victim impact statement was read by…

5 mins ago

After 10 days at sea aboard HMS WAG, England WAGS moved to Qatar luxury villas and hotels.

England WAGS Abandon Ship! Families of three Lions move to luxury villas and hotels in…

12 mins ago

Terry Bradshaw’s E! After his battle with cancer, series Bradshaw Bunch will not return for the third season.

The Bradshaw Bunch is not returning to E! for its third season following the football…

18 mins ago

German press unleashes emotions after humiliation for their country World Cup defeat

Disappointment looms in Germany after tonight's World Cup defeat after Japan triumphed over Spain, leading…

23 mins ago

MI5 is worried about female Met Police officers working with male Met Police officers following the Sarah Everard murder

MI5 feared female employees working with male Met police officers after Sarah Everard's murder, counter-terrorism…

30 mins ago

Parler’s parent firm announces the sale of a social media app for troubled star KanyeWest is OFF

Kanye's deal to buy Parler is OFF: Social media company confirms 'mutual agreement' to end…

40 mins ago